احتمالا شما برای بهبود سئو و افزایش بازدید سایت خود  به دنبال عواملی می گردید در اینجا ۲۰۲ فاکتور مهم گوگل برای رتبه بندی سایت آورده شده است. البته فاکتور هایی که هر کدامشان تاثیر شگرفی بر روی رتبه بندی سایت شما دارد . عاملی که ما را ترغیب می کند تک تک ۲۰۲ فاکتور را بر روی سایت خود بررسی کنیم . از اینکه در این مقاله همراه ما هستید ؛ متشکریم .

فاکتورهای دامنه

۱٫ عمر دامنه

مت کاتز یکی از کارمندان سابق گوگل در ویدئویی اعلام داشته که تفارت چندان زیادی بین عمر دامنه ی ۶ ماه یا ۱ سال وجود ندارد. گوگل سن دامنه را جز فاکتور های خود قرار داده ، اما چندان اهمیتی برایش ندارد.

۲٫ وجود کلمات کلیدی در دامنه

آوردن کلمه کلیدی در دامنه تاثیری بر روی سئو شما ندارد اما هنوز هم به عنوان یک سیگنال ارتباطی عمل می کند. تنها کلمات کلیدی هستند که در نام دامنه خود می توانند ، توسط موتورهای جست و جو ، به صورت برجسته به نمایش درآیند.

۳٫ قرار دادن کلمه کلیدی به عنوان اولین کلمه دامنه

دامنه‌ای که با کلمه کلیدی هدف شروع می‌شود ، نسبت به دامنه ای کلمه کلیدی اش در وسط یا آخر دامنه است و یا حتی یک کلمه کلیدی هم ندارد ، در جایگاه بالاتری از سایر دامنه ها قرارمی گیرد.

۴٫ مدت زمان ثبت دامنه

یکی از قوانین اعطا امتیاز گوگل بیان می کند:

دامنه های با ارزش ، استفاده طولانی مدتی دارند و یا با پیش پرداخت چندین ساله ای ثبت دامنه خود ، ارزش بالای خود را اثبات می کنند. این در حالی است که دامنه های کم ارزش بندرت بیش از یک سال استفاده می شوند. بنابراین گوگل تاریخ انقضای یک دامنه را به عنوان یک فاکتور در ارزش و اعتبار سایت در نظر می‌گیرد.

۵٫ کلمات کلیدی در ساب دامین

صفحه تخصصی moz اظهار داشت که با آوردن کلمه کلیدی در نام دامین می توان ، رتبه بندی سایت را ارتقا داد. ساب دامین هم مانند سایر دامنه ها تاثیری بر روس سئو سایت شما دارد.

۶٫ تاریخچه دامنه

در حقیقت گوگل سابقۀ تاریخی وب سایت‌هایی که قبلا مالک دیگری داشته را دوباره از نو تنظیم می‌کند بنابراین لینک هایی که به دامنه پیوند داده شده ، از بین می رود. حتی ممکن است تمام جرائم گوگل از مالک قبلی نیز به فرد جدید انتقال یابد.

۷٫ Emd کلمه کلیدی

Exact Match Domain به معنی دامنه دقیقاً یکسان ، به ما می گوید که دامنه سایت خود را دقیقا کلمات کلیدی هدف قرار دهیم. یک سایت کاملا حرفه ای توسط EMD یک امتیاز مثبت می گیرد و اما سایت های ضعیف از داشتن این امتیاز محروم خواهند شد.

۸٫ تفاوت بین اطلاعات خصوصی یا عمومی دامنه

با ثبت دامنه شما در سایت Whois  ، اطلاعات شما می تواند به صورت خصوصی یا عمومی قرار گیرد. خصوصی کردن اطلاعات نمی تواند بد باشد اما زمانی که چندین فاکتور را کنار یکدیگر قرار می دهید ؛ ممکن است به نظر مدیریت سایت شما غیرعادی بیاید.

۹٫ جریمه شدن مالک دامنه

اگر گوگل شخص خاصی را به عنوان اسپمر شناسایی کند ، سایت‌های متعلق به این فرد را با دقت بیشتری بررسی می‌کند. به همین خاطر است که اطلاعات ثبتی شما در Whois اهمیت فراوانی دارد.

۱۰٫ تعیین بالاترین سطح دامنه اینترنتی

Top level domain یا بالاترین سطح دامنه اینترنتی ، بخصوص دامنه‌ای که از پسوندهای مخصوص کشور خودتان استفاده می‌کنید ، می تواند رتبه سایت شما را فقط در آن کشور ارتقا دهد. به طور مثال .ir و .com در ایران ، دامنه سطح بالایی محسوب می شود که برای افزایش رتبه شما موثرخواهد بود اما در رتبه‌بندی جهانی محدودیت هایی دارد و نمی تواند به رتبه بندی شما کمک کند.

فاکتورهای تعیین سطح صفحه

۱۱٫ کلمه کلیدی در برچسب عنوان

برچسب عنوان با اینکه اهمیت خود را نسبت به گذشته از دست داده است اما در کنار محتوای صفحه اهمیت کوچکی را به خود اختصاص داده است. به طوری که یک سیگنال مهم SEO در صفحه می باشد.

۱۲٫ شروع یک چسب عنوان که با کلمه کلیدی

به گفته سایت MOZ استفاده کلمه کلیدی در ابتدای این تگ عملکرد مثبتی را نسبت به عنوان هایی که کلمات کلیدی خود را در انتهای آن گذاشته اند ، در پی خواهد داشت. به گونه ای که اهمیت کلمه شروع کننده یک تگ را نشان می دهد.

۱۳٫ کلمه کلیدی در تگ توضیحات

وجود کلمه کلیدی در متای توضیحات برای گوگل مهم نیست و به عنوان معیار رتبه‌بندی محسوب نمی‌شود؛ اما وقتی متای توضیحات کاملی همراه با کلمه کلیدی بنویسید ، کاربران بیشتر روی لینک شما کلیک می‌کنند و البته افزایش ورودی از چشم گوگل پنهان نمی‌ماند.

۱۴٫ قرار دادن کلمه کلیدی در برچسب H1

بر چسب H1 بر چسب دومین عنوان است که یک سیگنال ارتباطی ثانویه برای گوگل محسوب می شود. اولین عنوان در صفحه به گوگل نشان می دهد ، محتوای ارائه شده راجع چیست. در حالی که تمام این برچسب های عناوین مرتبط در موتور های جست و جو بهینه سازی می شوند.

۱۵٫ تاثیر وجود کلمه کلیدی در متن

تکرار یک کلمه خاص در متن می تواند به گوگل موضوع تخصصی محتوا را بفهماند که صد البته باید نحوه استفاده از این کلمات را به بهینه ترین حال ممکن پیاده سازی کنید. در حقیقت گوگل از نسخه پیشرفته TF-IDF استفاده می کند و هرچه بیشتر این کلمات در صفحه شما ظاهر شود ، احتمال نزدیک ترین صفحه کلمه کلیدی مورد نظر را بیشتر می کند.

۱۶٫ طول محتوا

هر چه یک محتوا ابعاد بیشتری از موضوع را ارائه دهد و کلمات بیشتری را در مطالب خود پوشش دهد ، احتمالا در الگوریتم های گوگل نسبت به مقالات کوتاه تر و سطحی ترجیح داده می شوند.

رتبه بندی تعداد کلمات

۱۷٫ فهرست مطالب

اگر برای محتوای خود فهرستی مرتبط تهیه کنید ، گوگل به راحتی می تواند محتوای شما را شناسایی کند و آن را در اختیار مخاطبان قرار دهد. فهرستی که با تنظیم بالقوه خود می تواند ، در سایت پیوند داده شود.

۱۸٫ چگالی کلمات کلیدی

استفاده از چگالی کلمات کلیدی در سئو سایت مانند گذشته اهمیت چندانی ندارد. اما داشتن نسبت کلمه کلیدی به کل کلمات محتوای شما ، در تعیین موضوع سایت شما نقس بسزایی دارد. تعیین موضوعی که توسط گوگل برای بهره برداری هر چه بیشتر کاربران تعیین می شود. فقط باید در نظر داشت استفاده بیش از حد از این کلمات کلیدی می تواند به سایت شما آسیب بزند.

۱۹٫ کلمات کلیدی LSI در محتوا

کلمات کلیدی LSI ، کلماتی با معانی یکسان و نزدیک به هم هستند.  LSI ها به موتورهای جست و جو کمک می کند تا مفهوم واقعی ( با توجه به کلمات مرتبط به کار رفته در جمله) برای کلماتی که چند معنی دارند را پیدا کند. به عنوان مثال کلمۀ Apple که نام یک برند کامپیوتری مطرح و نام یک میوه می توانند در مقابل هم ، معانی مختلفی را در ذهن بیاورند. استفاده از LSI احتمالا می تواند به عنوان ابزار کنترل کیفیت محتوا بکار برده شود.

۲۰٫ استفاده از کلمات کلیدی LSI درعنوان یا توضیحات برچسب ها

مثل محتوای صفحه ، استفاده از کلمات کلیدی LSI در برچسب های عنوان یا توضیحات متا ، به تشخیص گوگل در کلمات کلیدی با چند معنی آسان می کند و حتی ممکن است به عنوان یک سیگنال مرتبط عمل کند.

عمق محتوا

۲۱٫ سرعت بارگذاری صفحات HTML

سرعت بارگذاری صفحه در دو موتور جستجوی گوگل و بینگ معیاری برای رتبه بندی سایت محسوب می شود. خزنده های موتور جست و جو با دقت بسیار بالایی سرعت بارگذاری صفحات شما را بر اساس کد های html صفحات ، سرعت سایت شما را به طور دقیق برآورد می کند.

۲۲٫ سرعت بارگذاری صفحات سایت در گوگل

گوگل برای بررسی و دستیابی بهتر به زمان بارگیری سایت شما از داده های کاربری کروم کمک می گیرد. معیار اندازه گیری سایت شما دسترسی هر چه سریع تر کاربران به صفحات وب سایت است.

۲۳٫ استفاده از AMP

AMP یک فریم ‌ورک کدنویسی است که البته یک عامل رتبه بندی مستقیم گوگل نیست اما برای رتبه بتدی در نسخه موبایل وب سایت شما با اهمیت محسوب می شود. به همین خاطر نسخه موبایل ایندکس می کنیم تا سایت بهینه سازی شود.

۲۴٫ محتوای نزدیک با جستجو

در حقیقت محتوای ارائه شده شما براساس تطابق عنوان جست و جو شده کاربر و آنچه به شرح آن پرداخته اید ، سنجیده می شود. پس باید از خود بپرسید:

آیا کاربری که موضوع صفحه شما را جستجو کرده، پاسخ سوال خود را دریافت می‌کند؟ آیا عکس ، متن و اینفوگرافیک و یا هر چه که در محتوای شما قرار دارد ، در محدوده ی پاسخ کاربر قرار دارد؟

۲۵٫ الگوریتم مرغ مگس‌خوارگوگل

الگوریتم Hummingbird  به معنی مرغ مگس خوار در سال ۲۰۱۳ توسط گوگل معرفی شد. گوگل به لطف این الگوریتم توانست فراتر از کلمات کلیدی رود و هر جست و جویی را براساس معنای محتوایی ممکن تشخیص دهد و نزدیک ترین نتیجه موجود را به مخاطبان نشان دهد.

۲۶٫ محتوای تکراری

اگر یک سایتی محتوای ارائه شده خود را دوباره بارگذاری کند و یا از جایی کپی کند ، قدمی منفی بر روی سئو خود برداشته است. موتورهای جست و جو با الگوریتم های تیزبین گوگل ، رنک سایت شما را به درجات پایین تری خواهد آورد.

۲۷٫ برچسب کنونیکال

با استفاده از این برچسب شما می توانید محتوای تکراری از صفحات وب خود بیاورید بدون آنگه گوگل شما را جریمه کند . البته باید از کد Rel = Canonical به طور صحیح استفاده شود .

۲۸٫ بهینه‌سازی تصاویر

تصاویر با نام فایل ، عنوان ، تگ Alt تصاویر ، توضیحات و شرح سیگنال های مرتبط  خود را به موتورهای جست وجو ارسال می کند. این سیگنال ها بسیار با اهمیت هستند و می توانند در رتبه بندی سایت شما تاثیر زیادی داشته باشند.

۲۹٫ تسریع بروزرسانی محتوا وبسایت

گوگل آخرین بروزرسانی سایت را دربرخی از صفحات را نشان می دهد. محتوای بروز شده برای موضوعاتی که هر روز در حال تغییر هستند و به عبارتی وابسته به زمان اند ، برای مخاطبان اهمیت بالایی دارد و به همین دلیل الگوریتم های پیشرفته گوگل بروزرسانی را جز فاکتورهای مهم خود قرار داده است.

تاریخ بروزرسانی صفحات نتایج جست وجو

۳۰٫ افزایش میزان به‌روزرسانی محتوا

ویرایش ها و تغییرات مطالب اهمیت فراوانی برای تازگی مطالب دارند. فاکتوری که گوگل با توجه به میزان درستی از این تغییرات ، تکمیل و حذف به عنوان بروزرسانی شما ، صفحات را رتبه بندی می کند.

۳۱٫ تاریخ بروزرسانی صفحات

بروزرسانی سایت ممکن است روزانه ، هفتگی ، ماهانه و یا حتی چند سال یک بار باشد. به روزرسانی منظم صفحات تازگی را برای سایت شما به همراه دارد.

۳۲٫ برجستگی کلمات کلیدی

کلمات کلیدی که در صد کلمه اول محتوای صفحه شما بیاید ، در رتبه های اول صفحه گوگل قرار می گیرد و موضوع محتوای شما را با نتیجه جست و جو مرتبط می کند.

۳۳٫ تگ کلمات کلیدی در عنوان های H2 ، H3

کلمات کلیدی مناسب استفاده درعنوان های h2 و  h3نیستند. چرا که یک ارتباط ضعیف از ارائه محتوای سایت با کلمه کلیدی انتخابی را نشان می دهد. جان مولر یکی از کارمندان گوگل هم در این رابطه می‌گوید :

تگ‌های HTML عنوان به ما کمک می‌کند که بفهمیم غالب و ساختار یک صفحه چگونه است.

۳۴٫ کیفیت لینک‌های خارجی سایت

آیا راهکار سئوکاران در بدست آوردن اعتبار از طریق  لینک کردن به سایت های خارجی درست است ؟ آیا می تواند اعتماد گوگل را به سایت شما زیاد کند؟ در حقیقت صحت این مطلب توسط سایت Search engine تایید شده است.

۳۵٫ موضوع لینک‌های خارجی

الگوریتم هیلتاپ Hilltop امکانی ایجاد می کند تا از لینک محتوای سایت به عنوان سیگنالی برای فهمیدن موضوع سایت شما استفاده شود. مثلا اگر سایت شما راجع فیلم و سینما است ، ارجاع دادن لینک ها به یک سایت ورزشی کمکی به الگوریتم های چیست و جو برای دیدن شدن سایت شما ، در موضوعات سینماییتان نخواهد داشت.

۳۶٫ گرامر و تلفظ

استفاده درست از گرامر و تلفظ کلمات تأییدی از کیفیت سایت شما است. با این حال جواب های متفاوت مت کاتزنشان می دهد ، هنوز این موضوع به طور کامل اثبات نشده است.

۳۷٫ محتوای اورجینال

صفحات کپی شده نمی تواند جایگاهی هم تراز با صفحات اصلی و اورجینال داشته باشد. حتی ممکن است رتبه ای کسب نکن و یا حتی ایندکس نشود. ارائه محتوایی که خود تولید می کنید ، رتبه ای را برای شما بهمراه می آورد و می تواند به تثبیت برندینگ شما نیز کمک کند.

۳۸٫ بروزرسانی برای موبایل

الگوریتم گدون موبایل (Mobilegeddon) عمل بروزرسانی برای موبایل انجام می دهد و به صفحاتی پاداش می دهد که به درستی برای دستگاه های تلفن همراه بهینه شده باشند.

۳۹٫ قابلیت استفاده در موبایل

گوگل به وب سایت هایی که  براحتی کاربران بتوانند از آن استفاده کنند امتیازی بیشتری را برای آنها قائل می شود و ممکن است این سایت ها دارای شاخص ایندکس شدن موبایل را قبل از نسخه ویندوزخود داشته باشند.

۴۰٫ محتوای تکمیلی مفید

طبق راهنمای رتبه بندی گوگل (Google Rater) محتوای تکمیلی کیفیت بالای صفحات شما را نشان می دهد.  مثلا استفاده از مبدل های ارز و دستور العمل های تعاملی ارزش بسیاری را برای سایت شما دارد.

۴۱٫ محتوای پنهان

محتوای که باید برای مشاهده آن روی تب ها کلیک کنیم ، محتوای پنهانیست که ممکن است گوگل آن را ایندکس نکند. با این حال ، گوگل در اظهارات اخیر خود بیان داشته که محتوای پنهان نیز می تواند خوب باشد و البته برای فیلمها ، در صورت ارائه یک محتوا مهم ، باید آن را قابل مشاهده کرد.

۴۲٫ تعداد پیوندهای خارجی

در صورت استفاده بیش از حد برخی از این لینک‌های خارجی dofollow می‌تواند به سئو سایت شما آسیب بزند.

۴۳٫ محتوای چند رسانه‌ای

می توان تصاویر، فیلم و عناصر چند رسانه‌ای دیگر یک محتوا را به نشانه کیفیت بالای کار شما برشمرد و تاثیرعناصر چند رسانه ای را در رتبه‌بندی سایت مشاهده کرد.

۴۴٫ تعداد لینکهای داخلی یک صفحه خاص

در صورت داشتن تعداد بالایی از لینک های داخلی (مرتبط با صفحه اصلی) به یک صفحه می توان ارزش آن صفحه را برای گوگل بیشتر کرد. ضمن اینکه تمام بک لینک های داخلی شما ، ارزش و اهمیت یک صفحه را بیشتر می کند.

۴۵٫ کیفیت لینک‌های داخلی به یک صفحه

لینک‌ داخلی شما به صفحاتی که رنک بالایی دارند، بسیار تاثیر بالایی دارد ، نسبت به لینک دادن از صفحاتی که پیج رنک آن‌ها ضعیف است. توجه داشته باشید که حتی برخی صفحات پیج رنک ندارد پس نیاز است ؛ برای لینک سازی صفحات خود آنها را بررسی کنید.

۴۶٫ لینک‌های شکسته (Error 404)

اگر لینک های شکسته یا به زبان ساده تر صفحات ۴۰۴ ، در یک صفحه زیاد شود. گوگل فکر می کند این سایت به مدت زیادی غیر فعال است. در راهنمای رتبه بندی گوگل از پیوند های شکسته به عنوان معیاری برای ارزیابی صفحه استفاده می شود.

۴۷٫ سطح خواندن

بدون شک گوگل میزان خواندن صفحات یک وبسایت را تخمین می‌زند و میزان خوانش را برای سایت ها ارئه می دهد. اما هنوز دقیقا مشخص نیست که گوگل با این اطلاعات چه تحلیلی می کند. با توجه به آمار مخاطبان بیشترسطح متوسط از صفحات خوانده می شود ولی به عقیده برخی خواندن سطح پایه صفحات ( توسط اکثریت مردم ) به رتبه بندی شما کمک می کند.

۴۸٫ لینک های وابسته

Affiliate به معنی لینک های وابسته ، به تنهایی نمی تواند آسیبی به رتبه بندی سایت شما وارد کند. ولی اگر شما تعداد زیادی از این لینک ها را استفاده کنید ، الگوریتم گوگل با توجه بسیار دقیق خود به سیگنال های کیفیت ، سعی می کند تا مطمئن شود شما یک سایت وابسته کوچک نیستید.

۴۹٫ خطاهای HTML

یک سایت برنامه نویسی شده ممکن است خطاهای HTML آن رفع نشده باشد و یا نامنظم باشد. در این صورت سایت شما برنامه نویسی اش درست انجام نشده و در حقیقت کیفیت سایت شما ضعیف است. با اینکه این موضوع بسیار بحث برانگیز بوده اما دقیقا تاثیر آن بر سئو سایت مشخص نیست ولی به عنوان یک سیگنال با کیفیت می تواند رتبه بندی خوبی در گوگل داشته باشد.

۵۰٫ اعتبار دامنه

اگر صفحات در تمامی فاکتورها دارای کیفیت یکسان برابر باشند. اگر یکی از این صفحات بر روی دامنه ای قدرتمندتر قرار بگیرد ، اعتبار و ارزش بالاتری خواهد داشت.

رتبه بندی صفحه

۵۱٫ رتبه صفحه

رتبه یک صفحه جزء موارد ضروری سئو یک سایت نیست اما صفحات با اعتبار بیشتر رتبه بالاتری را در گوگل بدست خواهند آورد.

۵۲٫ طول URL

URL های بیش از حد طولانی می تواند به دیده شدن موتورهای جستجوگر صفحه آسیب بزند. البته چند تحقیق نشان دادهURL های کوتاه بیشتر در صفحه نتایج جست و جو می آیند و همچنین می توان در راحت تر این صفحات را به اشتراک گذاشت.

۵۳٫ مسیر URL

اگر URL صفحه ای  به آدرس صفحه اصلی سایت شما نزدیک‌تر باشد نسبت به صفحاتی که در عمق معماری سایت قرار دارند ، ارزش و اعتبار بیشتری دارد.

۵۴٫ ویرایشگران انسانی

اگرچه این فاکتورهرگز تایید نشده است ولی گوگل به ویرایشگران امتیازی می دهد تا بتوانند بر روی صفحات نتایج جست وجو تاثیر بگذارند.

۵۵٫ دسته‌بندی صفحات

صفحاتی که در دسته بندی مشخصی قرار دارند ، یک سیگنال ارتباطی برای گوگل می فرستند. به همین دلیل صفحه ای که در دسته مرتبط با خودش قرار گرفته نسبت به صفحه ای که در دسته بندی دیگری است در رتبه بهتری بدست می آورد.

۵۶٫ تگ‌های وردپرس

تگ کردن یک محتوا کمک می‌کند که سیگنال مرتبط بودن مقاله با یک موضوع خاص سریع‌تر به گوگل فرستاده شود و گوگل سریع‌تر برای بررسی محتوای شما اقدام کند. طبق گفته سایت یاست (Yoast.com) تنها روشی که می تواند سئو شما را بهبود بخشد ، مرتبط کردن بخشی از محتوا به محتوای دیگریست. اینگونه گروهی از محتوا را برای سایت خود ایجاد کرده اید.

۵۷٫ کلمه کلیدی در URL

کلمه کلیدی هم می تواند مثل یک سیگنال مرتبط عمل کند و به عنوان عاملی در تعیین موضوع صفحه شما قرار گیرد. هر چند یکی از نمایندگان گوگل آن را یک فاکتوربسیارکوچک در رتبه بندی سایت محسوب کرده است اما رعایت آن خالی  از لطف نیست.

۵۸٫ رشته URL

دسته‌بندی رشته URL هایی که شما ایجاد می کنید ، توسط گوگل خوانده می‌شود و به عنوان یک سیگنال موضوعی صفحه شما را درک می کند.

۵۹٫ منابع و مراجع

همانگونه که در تالیف مقالات پژوهشی استناد به منابع و مراجع معتبر صورت می گیرد ، استفاده ازاین منابع درایجاد محتوا هم ممکن است ، نشانه کیفیت بالای سایت باشد. دستورالعمل های کیفیت گوگل می‌گوید که منابع موجود در یک صفحه با دقت بالایی بررسی ‌شود تا اعتبار و تخصص آن برایمان روشن شود. به هرحال گوگل استفاده کردن از لینک‌های خارجی را به عنوان سگنال رتبه‌بندی را رد می‌کند.

۶۰٫ فهرست‌ها و لیست های شماره دار

لیست‌های شماره‌گذاری شده در محتوا کمک می‌کند تا کاربر راحت‌تر محتوا را بخواند وبا آن ارتباط برقرار کند. گوگل محتوایی  که شماره‌ها و نشانه‌ها همراه شود را ترجیح می‌دهد.

۶۱٫ اولویت صفحه در نقشه سایت (Sitemap)

Sitemap یا ترتیب صفحات در نقشه سایت جزء عوامل مهم سئو است. اولویت صفحه خود را می تواند از طریق فایل sitemap.xml بگیرید و گامی برای رتبه بندی خود بردارید.

پیوندهای بسیار زیادی برون مرزی: مستقیم از سند مذکور با کیفیت بالا:

“برخی از صفحات ، پیوندها و راههای زیادی دارند ، صفحه را مبهم می کنند و از محتوای اصلی منحرف می شوند.”

۶۲٫ افزایش لینک‌های خارجی

این فاکتور را قبلا بررسی کرده ایم. بهتر است توجه کنید که افزایش بیش از حد این لینک ها باعث می شود حواس مخاطبان از محتوای صفحه شما پرت شود.

۶۳٫ کلمات کلیدی مشابه در صفحه شما

کلمات کلیدی مشابه کلمات کلیدی که بیشتر از آن استفاده می کنید ، توسط سیگنال UX به گوگل مرتبط می شوند. ممکن است یک صفحه روی چند کلمه کلیدی متفاوت رتبه بگیرید که به نشانه ی کیفیت محتوا توسط گوگل حساب شود. اخیرا گوگل در گزارش توضیح می دهد که یک جست وجو چگونه انجام می شود :

ما به دنبال سایت‌هایی هستیم که بسیاری از کاربران برای جستجوهای مشابه خود (در یک دسته) از آن استفاده می‌کنند.

۶۴٫ عمر صفحه

هرچند گوگل محتوای جدیدتر را ترجیح می‌دهد ولی اگر یک صفحه قدیمی که به طورمنظم به‌ روزرسانی شود، وضعیت بهتری نسبت به یک صفحۀ جدید در رتبه بندی خود پیدا می کند.

۶۵٫ صفحه کاربرپسند

ایجاد یک صفحه دوستانه یا کاربر پسند جز عوامل مهم در کیفیت محتوای شماست. با استناد به راهنمای کیفیت گوگل ، صفحاتی که کیفیت بالایی دارند باعث می‌شوند ، محتوای اصلی شما به خوبی دیده شود.

۶۶٫ یک سایت با چندین دامنه جداگانه

Parked Domains در اصطلاح به معنی دامنه پارک شده است. به دامنه هایی گفته می شود زمانی که یک سایت با چند دامین جداگانه و مختلف باز شود. به روزرسانی گوگل و با اضافه شدن الگوریتم های جدید در دسامبر سال ۲۰۱۱ ، میزان بازدید دامنه‌های پارک شده را کاهش داد.

۶۷٫ محتوای مفید

گوگل بین محتوای با کیفیت و مفید تفاوتی قائل است. به گفته جارد کاریز باید در کنار فاکتورهای کیفیت ، کاربری را تصور کرد که محتوای شما برایشان مفید باشد و بتوانند از آن استفاده کنند.

عوامل مرتبط با سایت

۶۸٫ ارائه یک محتوای بی نظیر و ارزشمند

گوگل با بیان خود از جریمه کردن سایت‌هایی را که به دنبال محتوای جدید ، تازه و مفیدی نیستند ، خوشحال است؛ الخصوص سایت‌هایی که وابسته وضعیف هستند.

۶۹٫ صفحه تماس با ما

گوگل در سند کیفیت خودش اعلام داشته است ، ترجیح می دهد یک سایت‌ اطلاعات تماس کاملی در اختیار کاربران قرار دهد تا اینکه هیچ اطلاعاتی از ایمیل یا شماره تماس ارائه ندهد. به همین دلیل اطمینان از تطبیق اطلاعات با داده‌هایی که در Whois وجود دارد، ضروری است.

۷۰٫ اعتماد دامنه / رتبه اعتماد

بسیاری از سئوکاران متصورند که رتبه اعتماد Trust Rank به عنوان فاکتور بسیار مهم در رتبه‌بندی محسوب می شود. ثبت پتنت گوگل نتایج رتبه‌بندی جستجو بر اساس اعتماد درستی این فاکتور را تایید می کند.

۷۱٫ معماری سایت

اگر معماری سایت شما مناسب و منظم باشد ، ربات های گوگل کمک می کند تا دسترسی و فهرست بندی صفحات شما آسان شود و آن را ایندکس کند. معماری خوب سایت شما می تواند گوگل کمک می کند تا محتوای شما را به صورت موضوعی سازمان دهد.

۷۲٫ به‌روزرسانی سایت

اکثر سئو کاران معتقدند که بروزرسانی سایت مخصوصا وقتی شما یک محتوای جدید را به سایت خود اضافه می کنید درحقیقت از یک عامل تازگی بهره برده اید و امکان دریافت اولویت امتیاز گوگل به خود اختصاص دادید.

۷۳٫ تعداد صفحات

تعداد صفحات هر سایت نشانه ای کمی از اعتبارو ارزش آن سایت دارد اما می تواند به موتورهای جست و جو کمک کند تا سایت های بزرگ را از سایت های وابسته یا غیرفعال تشخیص دهد.

۷۴٫ استفاده از نقشه سایت

نقشه سایت با ارائه لیستی از مهمترین محتواهای سایت کمک می کند تا موتورهای جست وجو صفحات شما را آسانتر پیدا کند و باعث بهتر دیده شدن سایت شما شوند. هر چند گوگل اخیرا اعلام داشته نقشه های Html تاثیر بر سئو شما نمی گذارند.

۷۵٫ دوره فعال سایت

Uptime site دوره زمانی است که یک سایت بدون نیاز به تعمیرات خوب و درست عمل می کند. حال اگر زمان خرابی سایت شما به خاطر نگهداری یا مشکلات سرور یا از دسترس خارج سایت ، افزایش یابد. نتیجه منفی در رتبه بندی سایت شما می گذارد.

۷۶٫ موقعیت سرور

موقعیت سرور در مناطق جغرفیایی متفاوتی می تواند تاثیر خود را بر رتبه بندی سایت بگذارد ولی برای مناطق جغرافیایی خاصی مثلا ایران بسیار مهم تر است.

۷۷٫ گواهی SSL

گواهی Secure sockets layer اتصال امن است بین سایت و دستگاه مورد استفاده کاربر که اطلاعات را به شیوه ای امن انتقال می دهد. گوگل تایید کرده است که گواهینامه SSL را ایندکس کرده و از آن در رتبه‌بندی استفاده خواهد کرد.

۷۸٫ شرایط  خدمات و صفحات خصوصی

این دو صفحه سایت شما را به عنوان یک سایت قابل اعتماد در اینترنت به گوگل معرفی می کند و حتی ممکن است E-A-T یا سنجش کیفیت ساخت شما را نیز بهتر کند.

۷۹٫ افزایش طلاعات متا در سایت

متای عنوان و متای توضیحات تکراری در صفحات مختلف، ممکن است بر روی دیده شدن تمامی صفحات تاثیر منفی داشته باشد.

۸۰٫ جهت‌یابی Breadcrumb

Breadcrumb، به کاربران و موتورهای جست و جو کمک می کند تا مکان خود را در سایت پیدا کنند. البته گوگل هم بیان کرده ، از نشانه‌گذاری breadcrumb در طبقه بندی اطلاعات یک صفحه در نتایج جستجو استفاده می‌کند.

۸۱٫ بهینه‌سازی برای موبایل

با توجه به اینکه بیشتر از نیمی از جست وجوها با تلفن همراه انجام می شود. در این میان گوگل می خواهد ببیند که آیا سایت شما به درستی برای موبایل بهینه شده است و برای کاربران گوشی موبایل به خوبی قابل استفاده است یا خیر. به همین دلیل گوگل به دنبال جریمه سایت هایی است که برای جستجوی موبایل سازگار نیستند.

۸۲٫ یوتیوب

بدون شک ویدئوهای یوتیوب درصفحات نتایج جستجو بیشتر نمایش داده می شوند. احتمالا به دلیل اینکه یوتیوب یکی از رسانه های خود گوگل است. البته سایت Search Engine Land نشان داد که ترافیک سایت یوتیوب از زمان به روزرسانی پاندای گوگل بسیار بیشتر شده است .

۸۳٫ قابلیت استفاده سایت

استفاده از سایتی که کار در آن سخت است یا فرآیند پیچیده ای دارد. باعث کاهش زمان سپری شده درسایت و بازدید صفحات می شود و کاهش نرخ پرش ( یکی از فاکتور های رتبه بندی RankBrain می باشد ) به صورت غیر مستقیم به رتبه سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.

۸۴٫ ابزار آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل

بر خلاف تصور بسیاری از افراد ، گوگل نصب این دو ابزار بر روی سایت شما برای بدست آوردن رتبه بهتری را رد کرده است. اما این دو ابزار با دادن اطلاعات مورد نیاز به گوگل می توانند در رتبه بندی سایت شما تاثیر بگذارند و ایندکس شده سایت شما را بهبود دهد. به اضافه اینکه می توانید در زمان های دلخواه صفحات سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید.

۸۵٫ نظر کاربران / اعتبار سایت

اعتبار سایت شما به عنوان برند شناخته شده در بین کاربران نقش بسیار مهمی در الگوریتم گوگل دارد. گوگل با جستجو برند سایت شما  (برای دستیابی به مطبوعات و لینک ها) و درگیر شدن با مشتریان از میزان این شهرت آگاه می شود.

فاکتور های مربوط به بک لینک

۸۶٫ لینک به عمر دامنه

ممکن است ، بک لینک های دامنه ای قدیمی از دامنه ای جدید ، قوی تر باشند.

۸۷٫ تعداد دامنه‌های لینک‌دهنده یا Root

تعداد دامنه هایی که به شما لینک می دهند به عنوان عامل از الگوریتم های رتبه بندی گوگل به حساب می آید. تعداد دامنه های لینک دهنده جزء معدود فاکتور هایی است که در رتبه شما تاثیر بسزایی دارد.

لینک های دامین

۸۸٫ لینک‌ گرفتن از آی‌پی آدرس‌های مختلف

لینک‌های که از آی پی آدرس‌های مختلف بدست می آوریم ، نشان می دهد سایت‌های مختلفی در حال معرفی شما هستند؛ ارائه وسعت بیشتراین سایت ها به گوگل درکسب رتبه بهتر برای شما ثاتیر شگرفی دارد.

۸۹٫ تعداد صفحات لینک‌دهنده

تعداد صفحاتی لینک دهنده به شما در رتبه بندی سایت تاثیر دارد؛ حتی اگر تمام صفحات بر روی یک دامنه قرار گرفته باشند.

۹۰٫ متن انکدرلینک‌ها

در توضیح الگوریتم اصلی گوگل گفته شده : از همان اول می توانیم متن لینک ها را با موضوع صفحه لینک شده ، مشخص کنیم. با اینکه این فاکتور از اهمیت کمتری دارد ( به دلیل اینکه استفاده بیش از حد یک کلمه باعث می شود ، گوگل شما را به عنوان اسپمر شناسایی کند) اما هنوز به گوگل نشان می دهد این متن به چه موضوعی مرتبط است.

۹۱٫ تگ ALT

تگ ALT برای لینک های تصویر استفاده می شود. تگ ALT تصاویر مانند انکدر عمل می کند و شما می توانید در این تگ های کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید تا کاربران از طریق تصاویربه سمت سایت شما هدایت شوند.

۹۲٫ لینک دامنه‌های .edu و .gov

مت کاتز بیان می‌کند ، دامنه‌های سطح بالا از عوامل رتبه بندی سایت محسوب نمی شوند. هر چند گوگل می گوید ، بیشتر لینک های .edu را نادیده می گیرد. به هر حال این مورد نمی تواند ممنوعیتی برای سئو کاران بوجد آورد تا به دامنه های سطح بالا اهمیت ندهند.

۹۳٫ اعتبار صفحه لینک ‌دهنده

میزان ارزش و اعتبار صفحاتی که به شما لینک می دهند در کل تاریخ گوگل اهمیت بسیاری داشته و همیشه جزء فاکتورهای اصلی گوگل بوده است. در حقیقت یک لینک از یک صفحه دیگر به سایت شما یک رای برای گوگل تفسیر می شود و می تواند به ربات های گوگل کمک کند تا سایت شما در آن نتایج نشان دهد.

اعتبار دامنه

۹۴٫ اعتبار دامنه لینک شده

اعتبار دامنه لینک دهنده ، امکان دارد نقش مستقلی را برای ارزش لینک های شما داشته باشد.

۹۵٫ بک لینک از رقبا

لینک از صفحاتی که رتبه بندی یکسانی در صفحات نتایج گوگل با شما دارند؛ برای رتبه بندی یک کلمه کلیدی خاص ارزش فراوانی دارند.

۹۶٫ بدست آوردن لینک از سایت‌های صنعت خود

بعضی از سئوکاران احتمال می دهند که اگر شما از سایت‌های مورد انتظار در صنعت خود لینکی دریافت نکنید ، گوگل کاملا به شما اعتماد نخواهد کرد.

۹۷٫ بک لینک از همسایگی بد

همان گونه که گرفتن لینک از سایت های معتبر صنعت خود می تواند تاثیری بر سئو شما بگذارد یک بک لینک از همسایگی بد ( سایت هایی که فقط به منظور لینک سازی ساخته شدند) می تواند به سایت شما آسیب بزند.

۹۸٫ پست مهمان

پست های ارسال شده توسط کاربر مهمان بخشی از سئو کلاه سفید است و می تواند ارزش خودش را داشته باشد؛ اما چنین لینک هایی نمی توانند به اندازه پیوندهای متنی قدرتمند با ارزش باشند و یا حتی ممکن است ارسال پست مهمان در مقیاس های بزرگتر سایت شما را دچار مشکل کند.

۹۹٫ پیوندهای تبلیغاتی

طبق قوانین گوگل ، پیوندهای تبلیغاتی باید نوفالو باشند. (ممکن است بر روی سئو غالب سایت تاثیر بگذارد) هر چند این احتمال وجود دارد گوگل پیوندهای دنبال شده و نوفالو را در تبلیغات های مختلف شناسایی و فیلتر کند.

۱۰۰٫ صفحه اصلی سایت

پیوندهایی که شما از سایت اصلی خود می گیرید ، نقش بسیار مهمی را در ارزیابی سایت دارد. به همین دلیل این لینک ها اهمیت ویژه در ارزیابی سایت شما دارد.

۱۰۱٫ لینک‌های Nofollow

لینک های NoFollow از بحث برانگیزترین مباحث سئو یک سایت است. گوگل چنین بیان می کند: به طور کلی ما لینک ها را دنبال نمی کنیم.

در حقیقت گوگل با اظهاراتش داشتن تعدادی (یا درصد مشخصی) از لینک های NoFollow را برای سایت شما طبیعی نشان می دهد.

۱۰۲٫ تنوع درانواع لینک‌ها

زمانی که تعداد لینک های شما فقط از یک منبع افزایش یابد. مثلا لینک صفحات شخصی انجمن و بخش نظرات یک سایت ، برای گوگل غیر طبیعی است و حتی ممکن است فکر کند شما اسپمر هستید. ولی در مقابل اگر شما لینک هایی از منابع مختلف داشته باشید ، یک لینک سازی طبیعی برای سایت شما محسوب خواهد شد.

۱۰۳٫ لینک‌های حمایت‌شده یا تولیدشده توسط کاربر

Sponsored Links به معنی لینک های حمایت شده و UGC به معنی لینک های تولید شده توسط کاربر تاثیر متفاوتی با یک لینک معمولی دارند ، بخصوص لینک های  nofollow که ارزش بیشتری نسبت به این لینک های حمایتی دارند.

۱۰۴٫ لینک‌های داخل متن

لینک های داخلی محتوا یک سیگنال ارتباطی محسوب می شود و به همین دلیل بسیار قدرتمند تر از لینک های صفحات خالی یا جایی خارج از محتوا سایت هستند.

۱۰۵٫ افزایش تعداد ریدایرکت ۳۰۱

هر چه تعداد بک‌لینک‌هایی که از ریدایرکت ۳۰۱ به دست می‌آیند، در یک سایت افزایش یابد ( به گفته راهنمای Webmaster ) رنک یا امتیاز سایت شما ضعیف تر خواهد شد.

۱۰۶٫ انکرتکست لینک‌های داخلی سایت

انکرتکست لینک‌های داخلی می تواند به عنوان یک سیگنال مرتبط با گوگل باشد. هرچند که گفته می شود که لینک های داخلی وزن بسیار کمتری نسبت به انکرتکست لینک سایت های خارجی دارند.

۱۰۷٫ انتخاب یک عنوان برای لینک

عنوان لینک یا همان متنی که با نگه داشتن کلیک بر روی لینک نشان داده می شود نیز امکان دارد به عنوان یک سیگنال مرتبط با گوگل البته ضعیف برای رتبه‌بندی گوگل استفاده شود.

۱۰۸٫ TLD کشوری به دامنه

با دریافت لینک از دامنه های سطح بالی کشور به عنوان مقال مثل .ir و.com می توان به رتبه بندی بهتری در همان کشور ( ایران) دست یافت.

۱۰۹٫ موقعیت مکانی لینک در محتوا

لینک هایی که ما در ابتدای محتوا قرار می دهیم ممکن است نسبت به لینک هایی که در وسط یا آخر محتوا قرار دارند ، ارزش و اعتبار بیشتری داشته بشند.

۱۱۰٫ محل لینک در صفحه

جایی که شما لینک خود را در صفحه قرار می دهیم بسیار مهم است ؛ به طوری که لینک های داخل محتوا قدرت بسیار بیشتری نسبت به لینک های فوتر یا نوار کنار صفحه  دارند .

۱۱۱٫ لینک به یک دامنه مرتبط

لینک های سایت هایی که در صفحه خود قرار می دهید ، در صورتی که در حوزه تخصصی شما باشد می تواند ارزش و قدرت بیشتر نسبت به دیگر لینک ها خواهند داشت .

۱۱۲٫ صفحات مرتبط

اگر صفحات نزدیک به محتوای صفحه شما لینک شود ، قدرت بیشتری در رتبه بندی سایت دارد .

۱۱۳٫ کلمات کلیدی در عنوان

اگر عنوان صفحات لینک های که شما در صفحه خود قرار می دهید ، کلمات کلیدی شما را داشته باشند ؛ گوگل علاقه بیشتری به آنها نشان می دهد .

۱۱۴٫ سرعت بک لینک مثبت

سایتی که بتواند تعداد بک لینک های خود را در یک بازه زمانی خاص ( مثلا در یک ماه ) افزایش دهد ، بازدید بیشتری پیدا می کند چرا که محبوبیت خود را با این بک لینک ها افزایش یافته است .

۱۱۵٫ کاهش سرعت بک لینک

سرعت دریافت لینک منفی با ماهش میزان محبوبیت و در نتیجه کاهش بازدید ، رتبه اش به طرز قابل توجهی کاهش می یابد .

۱۱۶٫ دریافت لینک از صفحات HUB

الگوریتم هیلوپ پیشنهاد می کند که بک لینک های خود را ، از صفحات  منابع دست اول یا HUB دریافت کنید ، چرا که یکی از عوامل رتبه بندی در گوگل محسوب می شود .

۱۱۷٫ گرفتن پیوند از صفحات معتبر

گرفتن لینک از سایت های مرجع و معتبر ارزش بیشتری نسبت به یک سایت کوچک و ناشناخته برای سایت شما دارد .

۱۱۸٫ لینک شدن از طریق ویکی پدیا

با اینکه این لینک ها نوفالو هستند اما لینک شدن شما در یک از صفحات ویکی پدیا به شما اعتماد و اقتداری در مقابل موتورهای جست وجو گوگل می دهد .

۱۱۹٫ کلمات اطراف لینک

کلمات پشت بک لینک های شما به گوگل نشان می دهد که در صفحات شما چه چیزی قرار داده شده است .

۱۲۰٫ سن بک‌لینک

مطابق حقوق و مستندات گوگل ، بک لینک هایی که بسیار قبل تر در سایت خود قرار داده اید نسبت به بک لینک های جدید ، قدرت بیشتری در رتبه بندی سایت شما دارد .

۱۲۱٫ تفاوت ‌لینک های سایت‌های واقعی در برابر سایت‌های ساختگی

سایت های Splogs یا جعلی با وجود گسترش قابلیت وبلاگ نویسی های متعدد ، گوگل به دنبال سایت هایی است که با سیگنال برندینگ و تعامل با کاربران نشان دهند یک سایت واقعی و کاملی هستند .

۱۲۲٫ ساخت لینک‌های طبیعی

لینک های طبیعی در مقابل لینک هایی که از تکنیک کلاه سیاه استفاده کرده اند مطمئنا تاثیری بر رتبه بندی سایت شما می گذارد و دوام بیشتری دارند .

۱۲۳٫ لینک‌های متقابل

استفاده بیش از حد از تبادل لینک برای گوگل چندان جالب نیست . پس بهتر از شما چنین لینک هایی را در لیست پرهیز خود قرار دهید .

۱۲۴٫ لینک‌های ایجاد شده توسط کاربران

گوگل لینک های کاربران را از لینک های واقعی شناسایی می کند . به عنوان مثال لینک های ایجاد شده در wordpress توسط صاحبان واقعی در مقابل کاربر سایت bestpicuer.wordpress.com ارزش بیشتری دارد .

۱۲۵٫ لینک از ۳۰۱

لینک های حاصل از خطای ۳۰۱ ( تغییر مسیر لینک ) کمی از اعتبار خود را از دست می دهند . با این حال مت کاتز اشاره می کند که هر دوی این لینک ها دارای ارزش یکسانی هستند .

۱۲۶٫ کاربران سایت Schema.org

صفحاتی که از سایت Schema.org  (سیستم امتیازدهی) استفاده می کنند ، ممکن است رتبه بهتری بدست آورند . سیستم های امتیاز دهی از میکروفرمت‌ها پشتیبانی می‌کنند به همین خاطر نرخ کلیک شما افزایش می یابد .

۱۲۷٫ TrustRank سایت لینک‌ دهنده

TrustRank به معنی رتبه اعتماد ، اعتبار سایتی است که به شما لینک می‌دهد .  در واقع رتبه اعتماد مشخص می کند ، سایت شما چه میزان اعتبار به سایت شما اضافه شده است .

۱۲۸٫ تعداد لینک‌های خارجی یک صفحه

تعداد لینک های خارجی صفحه شما تاثیری بر رتبه سایت می گذارد بنابراین مطمئنا صفحه ای که هزاران لینک خروجی دارد نسبت به صفحه ای که لینک خارجی اندکی دارد ، رتبه بهتری می گیرد .

۱۲۹٫ لینک های انجمن‌

گوگل معمولا ارزش چندانی برای لینک های بدست آمده از انجمن ها قائل نیست به دلیل اینکه در بسیاری از این انجمن ها لینک های اسپم زیادی بکار برده می شود و باعث شده تا ارزش لینک های انجمن را پایین بیاورند .

۱۳۰٫ تعداد کلمات محتوای یک لینک‌

محتوایی که شما لینک می کنید می تواند بر اساس تعداد کلمات ارزش متفاوتی داشته باشند . به طور مثال یک محتوای ۱۰۰۰ کلمه ای ارزش بیشتری نسبت به یک محتوای ۵۰ کلمه ای دارد .

۱۳۱٫ کیفیت محتوای لینک

محتوای صفحه ای شما لینک می کنید با کیفیت نوشتاری خود ارزش متفاوتی را ایجاد می کند . یک محتوای ضعیف تاثیر منفی بر روی رتبه بندی سایت شما می گذارند .

۱۳۲٫ لینک‌های Sitewide

لینک های sitewide ( صفحات ویژه ) مانند لینک های دیگر بر رتبه بندی شما تاثیر می گذارند. مت کاتز نیز تایید کرده ، لینک‌های صفحات یک وب سایت فشرده شده یک لینک به حساب می آیند .

عوامل مرتبط تعامل با کاربر

۱۳۳٫ الگوریتم RankBrain

الگوریتم هوش مصنوعی  Rankbrain گوگل به دنبال کاربران است تا ببیند چقدر با نتایج خود تعامل دارد . صفحاتی ازنتایجی که بیشترین کلیک و تعامل را به خود اختصاص دهند ، رتبه بهتری در گوگل به دست می‌آورند.

۱۳۴٫ نرخ کلیک طبیعی برای یک ایجاد کلمه کلیدی

یکی از معیارهای رتبه بندی صفحات داشتن نرخ بالای کلیک ( تعداد کلیک بر روی لینک صفحات ) ، برای کلمات کلیدی مرتبط به صفحات خود است .

۱۳۵٫ نرخ کلیک طبیعی برای همه کلمات کلیدی

اگر نرخ کلیک طبیعی را برای تمام کلمات کلیدی را برای رتبه بندی سایت بررسی کنیم چون می تواند تعامل کاربر را افزایش دهد ، معیاری خوبی برای یک سایت با ارزش و اعتبار محسوب خواهد شد .

۱۳۶٫ Bounce Rate

همه سئوکاران در مورد مسئله Bounce Rate ( نرخ پرش کاربران ) موافق نیستند . به دلیل اینکه نرخ بالای پرش صفحات ممکن است نتیجه خوبی برای یک کلمه کلیدی نداشته باشد . که البته گوگل از این فاکتوربرای سنجش کیفیت یک صفحه استفاده می کند و در رتبه بندی یک سایت مورد آزمایش قرار می دهد .

۱۳۷٫ ترافیک مستقیم

بسیاری از سایت ها تأیید کرده اند که گوگل از داده های کاربران کروم برای ارزیابی بازدید های یک سایت استفاده می کند . در نتیجه سایت هایی که ترافیک مستقیم ( بدون استفاده از لینک ) بالایی دارند ، احتمالأ از کیفیت بالاتری نسبت به سایت هایی که ترافیک کمتری دارند ، برخوردارند . همچنین می توان از مطالعه SEMRush به این نتیجه رسید که بین ترافیک مستقیم و رتبه بندی گوگل رابطه معنی داری وجود دارد .

۱۳۸٫ ترافیک بازگشتی

بازدید های مجدد از سایت شما به عنوان ترافیک بازگشتی شناخته می شود . گوگل با بررسی خود از سایت هایی که بازدیدکنندگانش دوباره به سایت سرزنده اند رتبه بهتری در اختصاص داده است .

۱۳۹٫ سایت‌ مسدود شده

با اینکه دیگر گوگل به دنبال چنین سایت های در کروم نیست اما هنوز الگوریتم پاندا تفاوت یک سایت فعال و یا مسدود شده را به عنوان فاکتور سیگنال کیفیت مورد استفاده قرار می دهد .

۱۴۰٫ پوگو استیکینگ

پوگو استیکینگ به صورت نوعی از پرش عمل می کند . مثلا زمانی که یک کاربری با کلیک بر روی لینک نتایج جست و جو وارد سایت شما شده اما صفحه شما را بنا به دلایلی می بندد و سایت دیگری را در صفحه نتایج باز می کند ، به اصطلاح پوگواستیکینگ رخ می دهد . این امتیاز منفی با تکرار بیشتر ، رتبه بندی سایت شما را پایین خواهد آورد .

۱۴۱٫ نشانه گذاری در کروم

قبلا گفتیم که گوگل داده های کاربری مرورگر کروم را جمع آوری می کند . حال اگر کاربری سایتی را در کروم نشانه گذاری یا بوکمارک کند ، گوگل متوجه می شود که این سایت پر اهمیت و کاربردی است . به همین خاطر سایت های نشانه گذاری شده را یک سیگنال مؤثر در رتبه بندی قرار می دهد .

۱۴۲٫ تعداد نظرات

تعداد بالای نظرات یک صفحه نشان می دهد که توانسته عامل زیادی با کاربران خود برقرار کند . میزان نظرات معیاری از کیفیت یک سایت محسوب می شود . به طوری که باری شوارتز از زبان گوگل اشاره می کند که تعداد نظرات به رتبه یک سایت کمک خواهد کرد

۱۴۳٫ زمان حضور در سایت

گوگل توجه ویژه‌ای به زمان حضور کاربران در یک سایت را دارد. گاهی ممکن است این فاکتوردر الگوریتم های گوگل به عنوان کلیک طولانی در برابر کلیک کوتاه شناخته شود. در واقع گوگل مدت زمان حضور کاربر در سایت را در نظر می‌گیرد . میزان حضور بیشتر می تواند رتبه بندی بهتری را به خود اختصاص دهد .

قوانین ویژه الگوریتم‌های گوگل

۱۴۴٫ تازگی Query

Query ( به معنی عبارت های جست و جو شده ) در برخی از موضوعات صفحات نیاز به بروزرسانی های بیشتری دارد . به عنوان مثال پیش بینی آب و هوا و اخبار روز با عبارت های جست و جو خاص خود به مطالب جدیدتری نیاز دارند که البته گوگل برای این عبارت‌های خاص، رتبه بهتری می‌دهد.

۱۴۵٫ تنوع Query

اگر شما کلمات مبهمی مثلا gatt  ،   sal و wwf را در گوگل جست و جو کنید ، ممکن است نتایج متفاوتی را ببینید ؛ حتی موضوعات با معنی متفاوت در صفحه نتایج جست و جوی شما می آید تا کاربر بتواند نتیجه خود را در میان آنها پیدا کند .

۱۴۶٫ تاریخچه مرورگر کاربر

مطمئنا تا به حال متوجه این موضوع شده اید که هر چه بیشتر به یک سایت سر زنید ؛  دررتبه بالاتری از نتایج جست و جو شما می آید .

۱۴۷٫ تاریخچه جستجوی کاربران

کلمات کلیدی که شما جست وجو می کنید نتایج حاصل از جست وجو های بعدی شما را تحت تأثیر قرار می دهد . در تاریخچه جست جوی شما کلمات بیشتر سرچ شده بلاتر قرار می گیرند .

۱۴۸٫ محتواهای ویژه

بر طبق SEMRush ، گوگل محتوای اسنیپت‌ خاصی را براساس طول محتوا، قدرت و اعتبار صفحه، قالب‌بندی و استفاده از https انتخاب می‌کند و در اول صفحه نتایج خود نشان می دهد .

۱۴۹٫ هدفگیری جغرافیایی نتایج

گوگل ، سایت‌هایی که آی‌پی سرور محلی و نام دامنه خاص یک کشور را دارند را در اولویت خود قرار می دهد .

۱۵۰٫ جستجوی ایمن

اگر کاربری جستجوی ایمن را فعال کند ، نتایجی با کلمات نامناسب یا محتوای بزرگسال برایش نشان داده نمی شود و یا چنین نتایجی  از لیست نتایج برایش حذف می‌شود.

۱۵۱٫ حلقه‌های Google+

گوگل همچنان نویسندگان و سایت هایی که به حلقه های Google+ اضافه شده اند ، رتبه بندی بهتری خواهند داشت . هر چند که گوگل پلاس در حال جمع شدن است .

۱۵۲٫ کلمات کلیدی YMYL

کلمات کلیدی YMYL که شامل محتوای پزشکی و تجاری مهمی هستند . ( مخفف جمله  Your Money Your Life ) گوگل این محتوایی با چنین کلماتی را دارای معیارهای کیفیت بالاتری از رتبه بندی می داند .

۱۵۳٫ شکایات DMCA

صفحاتی که در سایت DMCA از آنها شکایت شده است ، رتبه کمتری به آنها تعلق می‌گیرد.

۱۵۴٫ تنوع دامنه

بروزرسانی‌ بزرگ Bigfoot که توسط گوگل انجام شد ، دامنه های بیشتری را به هر صفحه از نتایج گوگل اضافه کرد و درصفحه ای از نتایج احتمالا صفحات یک دامنه خاص قرار نمی گیرد و شما می توانید به سایت های متخلفی لینک شوید .

۱۵۵٫ جستجوهای معامله‌ای

گاهی گوگل برای جست وجو مربوط به خرید و فروش ، نتایج متفاوتی با جزئیات بیشتری برای مخاطبان خود به نمایش می گذارد.

۱۵۶٫ جستجوهای محلی

در جست و جوهای محلی گوگل ، سایت هایی که در نزدیک ترین موقعیت جغرافیایی کاربر هستند را در اولین نتایج طبیعی خود قرار می دهد .

جست و جوهای محلی

۱۵۷٫ جعبه داستان‌های برتر

برخی از کلمات کلیدی شامل داستان یا برند محبوبی مربوط خود می شوند که گوگل آن را به صورت داستان برتر به نمایش مخاطبان می گذارد .

۱۵۸٫ ترجیح برند های محبوب تر

گوگل بعد از بروزرسانی  Vince، شروع به تقویت نامهای تجاری بزرگ برای کلمات کلیدی خاص کرد و بزرگترین برند ها را در نتایج بالاتری قرار داد.

۱۵۹٫ نتایج خرید

ممکن است گوگل از لینک خرید و یا محصول را در نتایج طبیعی خود قرار دهد .

۱۶۰٫ نتایج تصویر

گاهی گوگل بیشتر از تصاویر در صفحه ارگانیک نتیجه جست و جوی خود تا متن استفاده می کند .

۱۶۱٫ نتایج تخم مرغ عید

گوگل برای عید خود دوازده نتیجه در صفحات می آورد که شامل بازی ها نیز می باشد مثلا با جست و جو عبارت Atari Breackout نتایج تبدیل به یک بازی می شوند .

۱۶۲٫ نتایج سایت فقط برای برندها

اگر کلمات کلیدی نام تجاری یا دامنه را جستجو ‌کنید، ممکن است چند نتیجه از یک سایت را برای رتبه شما داشته باشد.

۱۶۳٫ انکرتکست نام تجاری

انکر تکست نام تجاری یا برند شما که در لینک نام برند آورده شده است . یک سیگنال ساده رتبه بندی ، اما قوی محسوب می شود .

۱۶۴٫ جستجوهای نام تجاری

وقتی کاربران نام یک برند جست وجو می کنند به گوگل نشان می دهند که مارک یا برند شما واقعی است .

۱۶۵٫ جستجوهای کلمه کلیدی + نام تجاری

هنگامی که کاربر یک کلمه کلیدی را به همراه نام برندی خاص جست وجو می‌کند ، گوگل رتبه آن کلمه کلیدی را افزایش می‌دهد، نسبت به زمانی که کلمه کلیدی تنها سرچ می‌شود.

۱۶۶٫ صفحه فیسبوک سایت

اگر سایت شما صفحه فیسبوک با تعداد زیادی لایک داشته باشد می تواند این صفحه در ارزش و رتبه سایت شما بگذارد.

۱۶۷٫ صفحه توییتروبسایت با فالوورهای زیاد

پروفایل توییتر به همراه فالوورهای بسیار، نشان‌دهنده یک برند محبوب است.

۱۶۸٫ صفحه رسمی شرکت درلینکدین

اکثر مشاغل برند و بزرگ صفحه ای را در سایت لینکدین ایجاد کرده اند .

۱۶۹٫ نویسندگان شناخته شده

در سال ۲۰۱۳ اریک اشمیت مدیر عامل گوگل می گوید محتواهای پروفایل‎های آنلاین تأیید شده که از نویسندگان شناخته شده است، مهم‌‌تر از محتواهای افراد عادی است؛ چون کاربران بر روی نتایج تأیید شده ( توسط این نویسندگان) بیشتر کلیک می‎کنند.

۱۷۰٫ اکانت رسانه‌های اجتماعی واقعی

یک اکانت شبکه های اجتماعی با ۱۰۰۰۰ فالوور و دو پست که هیچ تعاملی با کاربران خود ندارد، تفاوت زیادی با اکانتی دارد که حاوی ۱۰۰۰۰ فالوور دارای  تعاملات بسیار است. در حقیقت گوگل با ایجاد حق ثبت صفحه اشخاص تشخیص میدهد که کدام اکانت فیک و کدام واقعی است.

۱۷۱٫ معرفی برند در داستان‌های برتر

برخی از برند بسیار بزرگ اسمشان در داستان های برتر گوگل آورده شده ؛ در حقیقت حتی بعضی از این برندها اخبار مربوط به سایت خود را در ابتدای صفحات گوگل دارند .

۱۷۲٫ نام تجاری بدون لینک

حتی اگر اسم  یک برند در سایت های مختلف گفته شود اما بک لینکی برای آن سایت قرار نشده باشد ؛ به عنوان یک سیگنال ارتباط در رتبه بندی سایت تأثیر ی گذارد .

۱۷۳٫ مکان تجارت

مشاغل واقعی برای خود محل کار دارند . التبه ممکن است که گوگل از مکان کسب و کار برای یافتن میزان بزرگ بودن برند تجارت سایت استفاده کند

فاکتورهای وب اسپم سایت

۱۷۴٫ مجازات الگوریتم پاندا

سایت هایی که کیفیت محتوایشان پایین است ( بخصوص مزارع محتوا که فقط به نشر بیش از حد محتوا می پردازند اما برای کاربران کاربردی نیستند ) در نتایج کمتر دیده خواهند شد ؛ بخصوص اگر قبلا جریمه پنالتی گوگل دریافت کرده باشند .

۱۷۵٫ لینک دادن به محله بی کیفیت

اگر شما به سایت هایی که در پیرامون کار خود به عنوان یک سایت بی کیفیت حساب می آیند ، لینک دهید . به بازدید سایت خود لطمه زده اید .

۱۷۶٫ تغییرمسیر

اگر شما به تغییرمسیر( ریدایرکت ) زیاد و اشتباه گرفتار شوید ؛ جرائم سایت خود را افزایش داده اید و حتی ممکن است ، سایت شما از حالت ایندکس خارج شود .

۱۷۷٫ صفحات پاپ‌آپ‌

گوگل ممکن است سایت‌هایی پاپ آپ ( تبلیغات تمام صفحه ) دارند را جریمه کند، چون مانع کاربران می شوند تا محتوای صفحه را ببینند .

۱۷۸٫ بهینه‌سازی بیش از حد سایت

سایت هایی که بیش از حد ممکن اشباع از کلمات کلیدی ، عنوان ، برچسب هدر و پر کردن فضای سایت با این کلمات کلیدی هستند ، توسط گوگل جریمه می شوند و در رتبه بندی پایین تری قرار خواهند گرفت .

۱۷۹٫ صفحات دروازه

گوگل از شما می خواهد سایتی که به گوگل نشان می دهید با همان صفحه ای باشد که کاربرآن را می‌بیند ؛ حالا اگر شما افراد را بعد از وارد شدن به صفحه دیگری لینک کنید ، یک صفحه دروازه بوجود آورده اید که البته گوگل اینگونه سایت‌ها را نمی پسندد .

۱۸۰٫ تبلیغات بالای پوشه

الگوریتم صفحه‌بندی ، سایت‌هایی که به‌جای محتوای مفید، تبلیغات بسیار زیادی در ابتدای صفحه دارند را جریمه می‌کند.

الگوریتم طرح بندی صفحه ، سایت هایی که تعداد زیادی تبلیغات در اوایل صفحه خود به جای مطالب مفید تر می گذارند را جریمه می کند .

۱۸۱٫ پنهان کردن لینک‌های وابسته

گوگل از اینکه سایت ها تلاش ‌کنند تا که لینک‌های وابسته‌شان را پنهان کنند ، زیاد خوشش نمی‌آید و ممکن است ، سایت شما را مجازات کند .

۱۸۲٫ FRED

یکی از آپدیت های گوگل با نام FRED در سال ۲۰۱۷ انجام شده است ؛ براساس گفته موتور جستجوگر زمین ، فرد محتوای بی کیفیت و تبلیغات اسپم را مورد هدف قرار می دهد و از رتبه چنین محتوایی را کاهش می دهد .

۱۸۳٫ تولید محتوای خودکار

در حقیقت محتواهایی کهه به صورت خودکار ( توسط رایانه ) تولید می شوند ، مورد علاقه گوگل نیستند . حال اگر به محتوای شما شک کند ، ممکن است شما را جریمه کند و سایت شما را از حات لیندکس خارج کند .

۱۸۴٫ توجه بیش از حد به پیج رنک

اگر شما بیش از حد روی رنک خود حساس شوید و لینک های خارجی سایت خود را نوفالو کنید ؛ ممکن است نشان دهید که با سیستم رتبه بندی بازی می کنید .

۱۸۵٫ آی پی آدرس اسپم شده

ممکن است آی پی آدرس سرور شما به عنوان اسپم در نظر گرفته شود و تمامی سایت‌های موجود بر روی آن سرور را تحت تأثیر قرار دهد. به طوری که نتوانید سایت های مختلفی را باز کنید .

۱۸۶٫ اسپمینگ تگ متا

اگر از در متا تگ ها بیش از حد از کلمات کلیدی استفاد کنید ؛ احتمالا گوگل فکر می کند ، شما قصد گرفتن رتبه بهتر با روش های غیر طبیعی دارید و حتی ممکن است شما را جریمه کند .

فاکتورهای صفحات اسپم خروجی سایت

۱۸۷٫ سایت‌های هک شده

ممکن اسن سایت شما هک شود ، در این صورت رتبه اش را در صفحات جست وجو از دست می دهد و از حالت ایندکس خارج می کند .

۱۸۸٫ نفوذ غیرطبیعی لینک‌ها

اگر لینک ها در صفحات به صورت ناگهانی و غیرطبیعی ظاهر شوند ؛ مطمئنا از لینک های ساختگی و مزاحم هستند .

۱۸۹٫ جریمه پنگوئن

اگر سایتی قبلا توسط الگوریتم گوگل جریمه شده باشد ، کمتر در نتایج جست وجو می آید . هر چند که الگوریتم پنگوئن تمرکز خود را بر روی فیلتر کردن لینک های زیاد و اسمپینگ قرار داده است .

۱۹۰٫ مشخصات لینک‌های کم کیفیت

اکثر لینک ها از منابعی استفاده می کنند که از روش های کلاه سیاه ( مانند نظرات و پروفایل انجمن ها ) بدست آمده است . حال ممکن است با این کار به نشان بازی با سیستم محسوب شود .

۱۹۱٫ گرفتن لینک از سایت‌های غیرمرتبط

تعداد بالای لینک های برگشتی ازسایت‌های ( با موضوعات غیرمرتبط ) احتمال مجازات توسط الگوریتم پنگوئن را افزایش می دهند .

۱۹۲٫ هشدار لینک‌های غیرطبیعی

گوگل بعد از کشف لینک های غیر طبیعی هزاران پیام را در ابزار کنسول جست وجوی افراد می فرستند که ممکن است رتبه سایت ها کاهش می یابد .

۱۹۳٫ ویجت لینک‎ها

گوگل ، لینک هایی که به صورت خودکار تولید می شود ( زمان ویجت کردن ) را دوست ندارد و به عنوان امتیازی منفی برای سایت ها در نظر می گیرد .

۱۹۴٫ لینک‌های ایجاد شده توسط یک آی پی آدرس C

اگر از یک آی پی مشخص تعداد زیادی لینک غیرطبیعی ایجاد کنید ؛ سایت خود را به عنوان ایجاد لینک های شبکه ای و غیرطبیعی به گوگل معرفی کرده اید .

۱۹۵٫ لینک از مقالات و نشریات

استفاده از نشریات و مقالات برای لینک‌سازی غیر طبیعی می تواند ( در بسیاری موارد به عنوان طرح لینک از آن نام می برند ) تاثیرات منفی بر رتبه سایت شما بگذارد ، چرا که گوگل لینک‌ سازی از طریق این دو گروه نیز حساس است.

۱۹۶٫ جریمه‌های دستی  

جریمه‌های دستی گوگل درابزارسئو سایت انواع مختلفی دارند که اکثرشان به دلیل لینک‌سازی‌های سئو کلاه سیاه است.

۱۹۷٫ لینک های فروشی

استفاده از این لینک های می تواند به دیده شدن سایت شما توسط کاربران آسیب برساند .

۱۹۸٫ Sandbox گوگل

اگر سایتی به طور ناگهانی لینک های بسیاری را دریافت کند به Sandbox گوگل منتقل می شود . در این شرایط کمتر( به طور موقت ) توسط موتورهای جستجو دیده می شود .

۱۹۹٫ رقص گوگل

الگوریتم Google dance با تغییر رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجو البته به طورموقت ( جایگاه سایت ها را بالا و پایین می کند یا به اصطلاح می رقصاند ) به دنبال سایتی با ارزش بالاتر است . بر اساس این الگوریتم شناسایی سایت هایی که سعی در بازی دادن سیستم رتبه بندی هستند ، پیدا می شوند .

۲۰۰٫ ابزار Disavow:

شما می توانید با استفاده از این ابزار، لینک‌هایی که از سایت‌های کم کیفیت را پاک کنید و از جریمه دستی یا الگوریتمی دور بمانید .

۲۰۱٫ درخواست تجدید نظر

در صورتی که شما توسط گوگل جریمه شده‌اید، می‌توانید با درخواست تجدید نظر و اثبات درستی حرف شما ، جریمه خود را از بین ببرید .

۲۰۲٫ طرح لینک های موقتی

گوگل افرادی که لینک‌های اسپم ساخته اند را به سرعت شناسایی و حذف می‌کند که البته این لینک‌ها با طرح لینک موقت شناخته می شوند.

در اینجا ما ۲۰۲ فاکتور رتبه بندی یک سایت را آوردیم . البته ممکن است برخی از این موارد برای شما جدید بوده باشد  یا توضیحات بعضی از این فاکتورها کوتاه بوده است . از شما دعوت می کنم برای جواب سوالات خود به مقاله های آی وحید مراجعه و یا جستجو کنید تا پاسخ خود را بیابید یا در پایین پست سوال خود را مطرح کنید .