امروزه که قسمتی از فعالیت اکثر کسب و کارها و سایر مشاغل به صورت اینترنتی درآمده است، داشتن یک وب سایت خوب بسیار اهمیت دارد. از شرکت ها و مشاغل تازه تأسیس گرفته تا آن هایی که سال ها سابقه کار دارند، برای توسعه تجارت خود، اقدام به ساخت یک سایت و تولید محتوا برای آن می کنند. مسیری که یک سایت برای رشد و دیده شدن باید بپیماید طولانی است و در این راستا باید از فیلترهای مختلفی عبور کند که یکی از آن ها Sandbox گوگل است. در ادامه این مطلب از آی وحید بیشتر و کامل تر درباره آن توضیح خواهیم داد. اینکه سندباکس گوگل Google Sandbox چه تأثیری بر روی سئو سایت می گذارد و سایر موضوعات مرتبط با آن در ادامه مطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

سندباکس گوگل چیست؟

روزانه تعداد بسیار زیادی سایت تأسیس شده و شروع به فعالیت می کنند، اما احتمال اینکه فعالیت آن ها مانا نباشد و به صورت بلندمدت ادامه نداشته باشد، بسیار زیاد است. پس با این حساب باید سایت های معتبر و قدیمی از این سایت های نوپا که معلوم نیست فعالیت ادامه دار داشته باشند یا خیر، جدا شوند. برای این جداسازی، موتور جستجوگر گوگل، الگوریتم سندباکس را طراحی کرد. Google Sandbox در واقع یک تئوری تجربی بوده که طبق الگوریتم آن، موتور جستجو گوگل خود را موظف می داند که کیفیت سایت های تازه تأسیس را برای مدت زمانی بررسی کند.
به عبارت دیگر وقتی یک سایت را به تازگی راه اندازی می کنید، گوگل سایت را برای ۱ تا ۴ ماه دراین باکس قرار داده تا از میزان کیفیت محتواهای تولیدشده اطلاع پیدا کرده و همچنین زمینه فعالیت آن را نیز تشخیص دهد. پس می توان گفت که این مرحله مانند نوعی فیلتر برای سایت های تازه راه اندازی شده عمل می کند تا آن ها نتوانند با کلمات کلیدی اصلی خود رتبه بالایی را کسب کنند.
زمانی که سایت در این قسمت قرار دارد، می توانید برای پیشرفت سایت خود تمرین کنید و یک استراتژی و ساختار خوب برای آن در نظر بگیرید. در این مدت نمی توانید با استفاده از کلمات ارزشمند رتبه بگیرید و صرفا باید بی وقفه تلاش کنید تا بعد از خروج از آن بتوانید در رقابت سنگینی که در این زمینه وجود دارد، چیزی برای ارائه داشته باشید.

تاریخچه و علت ایجاد الگوریتم Sandbox

این عبارت در زبان انگلیسی به جعبه های چوبی گفته می شود که پر از شن بوده و مخصوص بازی کودکان هستند. می توان گفت که نام این الگوریتم با کارکرد آن کاملا همخوانی دارد، چرا که می توان سایت های تازه تأسیس را به کودکان خردسال تشبیه کرد که درون یک جعبه شنی شروع به فعالیت می کنند و موتور جست وجوی گوگل نیز مانند والدین آن ها، بر فعالیتشان نظارت می کند. سندباکس گوگل Google Sandbox برای اولین بار در سال ۲۰۰۴ در فهرست الگوریتم های گوگل جای گرفت و علت اصلی طراحی آن، جلوگیری از فعالیت و پیشرفت سایت های اسپم است. به همین خاطر در این راستا با سایت هایی که به صورت غیرقانونی سعی می کنند امتیاز بیشتری را از گوگل دریافت کنند، مبارزه می کند.

کاربردها و مزیت های Google Sandbox

قطعا گوگل ترجیح می دهد که مطالبی که در آن منتشر می شود به روز بوده و برای کاربرانش مفید باشند. به همین خاطر تلاش می کند مطمئن شود که دقیقا نتایجی رتبه های بالا کسب می کنند که مرتبط، به روز و ارزشمند هستند. پس می توان یکی از مزیت های سندباکس گوگل را انتشار مطالب مفید و مرتبط دانست.
برخی از افراد گمان می کنند که این فیلتر یک الگوریتم تنبیهی بوده، اما این تفکر کاملا اشتباه است. اصلی ترین کاربرد آن جلوگیری از پیشرفت و مبارزه با سایت های اسپم است. با وجود فیلترهای این مرحله، چنین سایت هایی دیگر نمی توانند در کوتاه مدت به یکی از انتخاب های صفحه اصلی موتور گوگل تبدیل شوند. همین امر باعث می شود ایجاد یک مزیت برای کاربرانی که در حال جست و جو درباره موضوعات مختلف هستند باشد و همچنین برای کسب وکارهایی که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند هم مفید واقع شود. زیرا رقبای غیرواقعی آن ها را از بین خواهند برد و یک رقابت کاملا جدی و واقعی را ایجاد می کند.
از طرف دیگر این سیستم به سایت های نوپا و نوظهور نیز کمک می کند تا بتوانند در ابتدای فعالیت خود در موتور گوگل، به نیازهای مخاطبان خود پاسخ دهند و با یک استراتژی محکم در زمینه فعالیت خود قدم بردارند تا از همکاران خود عقب نمانند. Sandbox با دادن مهلت زمانی چندماهه، فرصت زیرسازی محکم و قوی را به سایت های جدید می دهد.

دلایل قرارگیری در سندباکس

حال که با مفهوم سندباکس و همچنین تاریخچه و کاربرد آن آشنا شدیم، نوبت به آن می رسد که با دلایل قرارگیری یک سایت در آن نیز آشنا شویم. یک سایت ممکن است به دلایل مختلفی در این قسمت قرار بگیرد و در این برهه نتواند از فعالیت های خود نتیجه رضایت بخش دریافت کند. برخی از رایج ترین این دلایل از قرار زیر هستند:

قدمت کم سایت

قدمت کم سایت یکی از دلایلی است که به خاطر آن سایت در سندباکس گوگل قرار می گیرد. همان طور که در قسمت های قبلی نیز اشاره کردیم، سایت های تازه تأسیس شده در ابتدا داخل آن قرار می گیرند تا گوگل متوجه شود فعالیت های آن ها مطابق با قوانین و ضوابط بوده و هیچ گونه فعالیت غیرقانونی برای افزایش رتبه در آن ها صورت نمی گیرد.

استفاده از کلمات کلیدی موثر و پررقابت در ابتدای کار

چنانچه یک سایت از ابتدا تمرکز خود را بر روی استفاده از کلمات کلیدی مؤثر و پررقابت بگذارد، توجه Google Sandbox به آن جلب شده و بر روی محتواهای آن نظارت خواهد کرد یا به اصطلاح سایت در سندباکس قرار خواهد گرفت.

ایجاد بک لینک های غیر طبیعی و نامعتبر

از دیگر دلایل قرارگیری یک سایت در Google Sandbox، می تواند ایجاد بک لینک های غیرطبیعی و نامعتبر متعدد باشد. در صورت چنین اقدامی سایت در سندباکس گوگل قرار گرفته و فعالیت های آن تحت نظارت می رود. توجه نکردن به نقطه ضعف های سایتتان و همچنین عدم دقت و آنالیز فعالیت های سایت های رقیبانتان نیز در قرار گرفتن سایت شما در این قسمت تأثیرگذار است.

تولید محتوای بی کیفیت یا به روز رسانی های طولانی مدت

تولید محتوای بی کیفیت، تکراری و اسپم و همچنین عدم تولید محتوا نیز از دیگر دلایل قرارگیری سایت در این مرحله شناخته می شود. همچنین عدم رسیدگی به سایت و به روزرسانی های طولانی مدت نیز می تواند باعث رفتن سایت شما به سندباکس شود. به خاطر داشته باشید که سایت شما در ابتدای فعالیت خود، بیش از هر زمان دیگری نیاز به رسیدگی و تولید محتوا دارد.

استفاده از روش های سئو کلاه سیاه

به صورت کلی می توان گفت فعالیت های غیرقانونی و استفاده از متدهای سئوی کلاه سیاه که به شما کم می کند در زمان کوتاه تری به رتبه و جایگاه مناسبی در موتور جست وجوی گوگل دست پیدا کنید، باعث قرار گرفتن سایت شما در سندباکس گوگل Google Sandbox می شوند.

زمان ماندگاری در سندباکس چقدر است؟

به طور میانگین می توان گفت اغلب سایت ها برای بین یک تا شش ماه در این مرحله باقی می مانند تا گوگل نظارت خود بر روی آن ها را به اتمام رساند. زمان ماندگاری در این مرحله متفاوت بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال استفاده از کلمات کلیدی کم رقیب می تواند مدت زمان باقی ماندن سایت در این مرحله را کاهش دهد. از طرف دیگر استفاده از کلمات کلیدی که رقابت زیادی دارند هم مدت زمان باقی ماندن در این مرحله را افزایش می دهد.
اغلب کلمات کلیدی مورد استفاده شما بعد از گذشت سه ماه به رتبه بندی خوبی می رسند، اما کلمات رقابتی تقریبا به شش ماه زمان برای رسیدگی نیاز دارند. نهایتا زمانی که موتور گوگل نسبت به سایت شناخت کافی پیدا کرده و اطلاعات لازم را به دست بیاورد و آن را یک سایت غیرقانونی و اسپم نداند، سایت از این مرحله خارج شده و جایگاه اصلی خود را در جست و جو به دست خواهد آورد. هر وب سایت تنها یک بار در Google Sandbox قرار گرفته و بعد از خروج از آن برای بار دوم در آن قرار نخواهد گرفت.

بررسی حضور یا عدم حضور در جعبه شن گوگل

چنانچه بعد از فعالیت های مختلف و تولید محتوا، متوجه شدید که در استفاده از کلمات و عبارات کلیدی جایگاه مناسبی ندارید، می توانید احتمال دهید که سایتتان در Google Sandbox قرار گرفته است. در مرحله اول باید اطمینان حاصل کنید که این جایگاه نامناسب به علت قرار گرفتن در سندباکس است یا اینکه سایت توسط گوگل جریمه شده است. برای این کار باید بررسی کنید که در همه کلمات کلیدی جایگاه سایت شما نامناسب بوده و یا اینکه در برخی از عبارات خاص این گونه است؟
برای اطلاع از این موضوع باید با استفاده از عملگر site: آدرس دامنه خودتان را جست وجو کنید. چنانچه در نتیجه جست و جوی خود چیزی پیدا نکردید به این معنی است که موتور گوگل سایت شما را ایندکس نکرده است؛ بنابراین قادر به جذب مخاطب و بازدیدکننده نخواهید بود.

 

در حالت دیگر موتور گوگل تعداد زیادی از صفحات سایت را ایندکس کرده ولی برای برخی از عبارات شما رتبه خوبی در نظر نگرفته و جایگاه ویژه ای به آن ها نداده است. در صورتی که با چنین حالتی روبه رو شوید احتمالا در Sandbox گوگل قرار گرفته اید.
همچنین در صورتی که سایت Google PageRank بالایی داشته و لینک های باکیفیتی نیز به سایت ارجاع داده شوند و برای برخی از کلمات کلیدی رتبه بسیار خوبی نیز در گوگل کسب نموده اید، اما برای برخی از کلمات کلیدی مهم در صفحه جست و جوی گوگل نیستید؛ می توانید احتمال دهید که سایت شما در سندباکس گوگل Google Sandbox قرار گرفته است. تیم ما می تواند به شما کمک کند که سایتتان ظرف مدت ۲ تا ۴ ماه تلاش و فعالیت مداوم از فیلترهای این مرحله خارج شده و فعالیت عادی خود را در پیش بگیرد.

تأثیر Google Sandbox بر روی سئو سایت

شما برای اینکه بتوانید رتبه سایت خود را ارتقا دهید تا در نتیجه جست و جو در جایگاه مناسبی قرار بگیرد، باید از تکنیک های سئو استفاده کنید. از طرفی وقتی در سندباکس قرار گرفته اید، گوگل بر روی عملکرد شما نظارت کامل داشته و مراقب است خطایی کنید تا مچتان را بگیرد. پس در مدت زمانی که در Sandbox قرار گرفته اید باید عملکردهای خود را مطابق با ضوابط و قوانین گوگل پیش ببرید. به همین خاطر مجاز به استفاده تمام تکنیک های سئو نخواهید بود و حتی در استفاده از سئوی کلاه سفید و خاکستری تا حد زیادی باید جوانب احتیاط را در نظر داشته باشید که باعث افزایش مدت زمان باقی ماندن سایت خود در این مرحله نشوید. پس نهایتا متوجه می شویم که سندباکس گوگل باعث محدود شدن تکنیک های سئو نیز می شود؛ چراکه این تکنیک ها در جهت دیده شده و افزایش بازدیدکنندگان سایت است.

راه های خروج از سندباکس گوگل Google Sandbox

حال که با زمان قرار گرفتن در سندباکس و همچنین تأثیر آن بر روی تکنیک های سئو و سایر مسائل مربوطه آشنا شدیم باید بدانیم که از چه طریقی می توانیم از این مرحله خارج شویم. در ادامه این مقاله، پیشنهاداتی را به شما ارائه داده ایم:

جذب ترافیک

یکی از مهم ترین اقداماتی که برای خروج از سندباکس گوگل می توانید انجام دهید، جذب ترافیک است. برای خروج از این مرحله نباید تنها امیدتان به گوگل باشد و بدون هیچ گونه فعالیت مفید در انتظار گذر زمان چندماهه باشید. در این راستا باید در شبکه های اجتماعی مختلف با روش های متفاوت نظیر فرم های پرسش و پاسخ و روش های بازاریابی گوناگون، مخاطبان را به وب سایت خود کشانده و بازدیدکننده های خود را بالا ببرید. شما با این کارتان به گوگل نشان می دهید که یک سایت معتبر و پربازدید دارید.

تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند

اقدام دیگری که برای افزایش اعتبار سایت خود و همچنین کاهش زمان قرارگیری در این مرحله باید انجام دهید، تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند است. در این زمان تمرکز گوگل بر روی تولید محتوای سایت بوده و محتواهای شما را بررسی خواهد کرد. چنانچه محتوای بیشتری در یکی دو ماه ابتدای فعالیتتان تولید کنید، موتور گوگل از اعتبار و همچنین کیفیت محتواهای تولیدشده مطلع خواهد شد.

استفاده از کلمات کلیدی لانگ تیل

استفاده از کلمات کلیدی دم بلند یا لانگ تیل نیز یکی از روش هایی است که باعث کاهش زمان باقی ماندن در Google Sandbox می شود. به صورت کلی رتبه گرفتن در کلمات کلیدی طولانی آسان تر است؛ چراکه رقابت کمتری برای آن وجود داشته و محتواهای کمتری توسط رقبا درباره آن ها منتشر شده است. با استفاده از این تکنیک می توانید ترافیک کسب کنید.

استفاده درست از بک لینک

از دیگر راه هایی که باعث خروج زودتر از موعد از سندباکس گوگل Google Sandbox می شود، استفاده از بک لینک ها است. بک لینک ها در واقع همان لینک هایی هستند که می توانید از سایت های دیگر دریافت کنید. چنانچه بتوانید از سایت های دیگر و علی الخصوص سایت های معتبر، لینک دریافت کنید، گوگل به شما به چشم یک سایت معتبر نگاه خواهد کرد. استفاده از بک لینک ها یک کار بسیار حساس است که با یک اشتباه کوچک می تواند تمام زحماتتان را در این راستا از بین ببرد.

منشن بدون لینک

چنانچه شرایط استفاده از بک لینک ها را ندارید، می توانید به منشن بدون لینک روی آورید. تأثیر این راهکار به اندازه بک لینک ها نیست، اما باز هم تا حدی می تواند باعث افزایش اعتبار شود. اگر سایت های مختلف در محتواهای خود نام سایت شما را به کار ببرند باعث اعتباربخشی به سایتتان می شود و گوگل این موضوع را متوجه خواهد شد.

لینک سازی داخلی اصولی

لینک سازی داخلی اصولی و صحیح نیز می تواند تا حدی زیادی به خروج شما از فیلترهای این مرحله کمک کند.

آیا Sandbox برای همه سایت ها فعال می شود؟

همان طور که اشاره کردیم، اغلب سایت های تازه تأسیس مدت زمانی را در در این مرحله قرار می گیرند تا فعالیت های آن ها توسط گوگل بررسی شود، اما به دلایل مختلف ممکن است این مرحله برای همه سایت ها فعال نشود و یا تأثیرات آن متفاوت باشد. برای برخی از وب سایت ها احتمال دارد که سندباکس گوگل اصلا فعال نشده و سایت بتواند به صورت معمولی به تولید محتوا و جذب مخاطب بپردازد. حالت بعدی این است که احتمال دارد فعال شدن این بازه زمانی برای برخی از سایت ها بسیار کند باشد؛ به گونه ای که به سختی بتوان متوجه تأثیرات آن شد. حالت سوم نیز حالتی است که سایت به صورت کامل در آن قرار گرفته باشد و فعالیت های آن محدود و رتبه بندی آن نیز نامناسب شود.
چنانچه سایت شما قبل از مارس ۲۰۰۴ فعال شده باشد، این مرحله برای آن فعال نخواهد شد. از طرف دیگر اگر از تأسیس سایتتان مدت زمان زیادی گذشته است اما در فعالیت های خود از سئو کلاه سیاه استفاده می کنید، سندباکس برای شما فعال شده و حتی ممکن است جریمه شوید.

سخن پایانی

سندباکس گوگل Google Sandbox یک مبحث بسیار مفصل بوده که مطالب زیادی را شامل می شود. ما در این مقاله سعی کردیم به صورت کلی به توضیح هرچه که باید درباره این موضوع بدانید بپردازیم. در ابتدا به توضیح مفهوم سندباکس و بعد از آن به بررسی تاریخچه و همچنین کاربرد و مزیت های آن پرداختم و در ادامه قسمت بعد دلایلی که ممکن است باعث شوند سایت شما در این قسمت قرار بگیرد و همچنین زمان قرارگیری را مرور کردیم. وقتی سایت شما در این مرحله باشد لازم است تا از تأثیرات آن بر روی سئو سایت نیز آگاه شوید تا بتوانید فعالیت های خود را مطابق آن پیش ببرید. در نهایت نیز روش های مختلفی که می توانید با کمک آن ها زودتر از این برهه عبور کنید را بیان کردیم. تیم اسپینوزا در زمان قرارگیری در Sandbox گوگل می تواند راهکارهای بسیاری را برای کوتاه کردن زمان رسیدن به رتبه های برتر موتورهای جستجو ارائه دهد.